Kotipizza

2020 gjordes en ny kollektion arbetskläder för Kotipizzas restauranger. Utöver den ekologiska aspekten och funktionaliteten, ville Kotipizza att den nya kollektionen skulle ha en avslappnad och ruffig känsla. En “streetsmart”-stil som passade ihop med utseendet på Kotipizzas restauranger.

Hållbarhet i centrum

För Kotipizza är hållbarhet väldigt viktigt, oavsett om det handlar om råvaror, de anställdas välbefinnande eller om arbetskläder. Kollektionen designades och testades tillsammans med Kotipizzas restauranger och materialvalen gjordes utifrån hållbarhetsfokus. I kollektionen har de t-shirtar, kockrockar, byxor, förkläden och huvudbonader. När arbetskläderna är uttjänta återvinns de och blir nytt råmaterial genom Touchpoints dotterbolag Rester.

Produktkraven

Kotipizzas högsta prioritet för kollektionen var hållbarhet och funktionalitet.

Materialvalen

Arbetskläderna i köket hos Kotipizza är i ständig rörelse och därför gjorde vi kollektionen så funktionell som möjligt. Kläderna är bekväma att ha på sig och tål att användas mycket. Att baka pizza kan vara kladdigt och det är nästan omöjligt att undvika mjöldamm. Det hanterade vi genom att välja gråmelerade nyanser på kläderna som gör att mjöldammet inte syns lika väl.

1 653 liter vatten och 1,2 kg CO²
sparas genom våra arbetskläder som inkluderar en t-shirt, byxor och ett förkläde
No items found.