SOL

“Vi tänker alltid på hur vi kan bli mer ekologiska och etiska. Vi är det första företaget i städbranschen som har fått “Joutsen”-utmärkelsen inom hotellstädning, så det är naturligt för oss att fokusera på hållbarhet även när vi väljer våra arbetskläder.”

Hållbarhet var ett viktigt kriterium för SOL när de valde partner och material för sin nya arbetsklädskollektion. Som föregångare i sin bransch har företaget gjort det imponerande valet att köpa ekologiska arbetskläder till alla sina närmare 10 000 anställda. Vi skapade en kollektion av hållbara material, som har tillverkats genom att använda oss av 345 000 återvunna plastflaskor.

För SOL var det också viktigt att kommunicera utåt, om den ekologiska aspekten av deras arbetskläder. Därför har alla nya plagg följande slogan skrivet på baksidan: “Hållbart val av SOL”. På lappen inuti kläderna finns också information om hur många plastflaskor som har använts i varje produkt.

Produktkraven

Ekologiska och etiska. SOL efterfrågade funktionalitet och arbetskläder som håller länge.

Materialvalen

rPES = återvunnen polyester. 345 000 återvunna plastflaskor användes till kollektionen.

SOLs arbetskläder håller högsta kvalitet beträffande både funktionalitet och varaktighet. De är anpassade efter de olika arbetsuppgifterna som SOLs anställda har och kollektionen innehåller elva olika klädesplagg, för att kunna “mixa och matcha” som man vill.

35 072
kilos minskning av CO²-utsläpp genom att använda rPES-material.
No items found.