‹   Nyheter

Touchpoint & Klopman/TDV developing a workwear-to-workwear collection

31.5.2022

Företaget Touchpoint som gör hållbara arbetskläder utvecklar – tillsammans med Europas ledande tygtillverkare för arbetskläder Klopman/TDV – nya högkvalitativa tyger till arbetskläder som kommer att innehålla återvunna textilier från tidigare arbetskläder.

De uttjänta arbetskläderna samlas in från Touchpoints kunder och återvinns av Rester Ltd till nya textilfibrer. Klopman/TDV har lång erfarenhet och stor kunskap från tillverkning av högkvalitativa material för arbetskläder, som är lämpliga för industritvätt. Tygerna och plaggen kommer att lanseras i början av 2023 så håll utkik!

“Vår vision har varit att skapa en cirkulär process för arbetskläder och vi är glada över att utveckla det här nya materialet med vår långsiktiga partner Klopman-TDV! Vi siktar högt direkt i det här projektet eftersom målet är att skapa tyg för arbetskläder och plagg med de högsta standarderna för arbetskläder beträffande kvalitet och tålighet, genom att använda återvunna fibrer från gamla arbetskläder som nått slutet av sin första livscykel. Det är också en jättebra erfarenhet för våra team på Touchpoint och Rester att få ett “hands-on” lärtillfälle om de komplexiteter och krav som produktion av tyger till arbetskläder innebär.”

Noora Salonoja, VD På Touchpoint