‹   Nyheter

Touchpoint of View: En titt in i vårt 2023

26.1.2023

Vi är en bit in i 2023 och vi kan berätta att ännu ett intressant år med högt tempo ligger framför oss. Vi har redan två nya teammedlemmar på Touchpoint. Nina Lindholm började hos oss i december som säljstöd. Nina har lång erfarenhet inom arbetskläder och har tidigare arbetat med Leijona Group, Hejco, Leonardo Fashion och Newtop Oy, för att nämna några få. Utöver Nina, började Essi Toivari i vårt företag i januari och jobbar med provsömnad. Båda våra nya teammedlemmar är en mycket välkommen förstärkning på vår tillväxtresa.

I år väntar vi oss nya intressanta öppningar i Sverige. Förra året fick både vi och Rester en bra start i Sverige och nu har vi en bra grund att fortsätta bygga vårt goda arbete på.  Vår Sverigeansvariga chef, Marko Ruotsalainen, har en bra känsla inför det kommande året: ”Efter en intensiv start för Touchpoint i Sverige 2022, under vilken vi har fått positiv feedback och intresse från både befintliga och potentiella kunder och partners, är vi väldigt optimistiska inför framtiden. Under det senaste året lanserade vi vårt svenska företag ”Touchpoint Workwear AB”, en ny svensk hemsida, en svensk LinkedIn-sida och stärkte supportorganisationen för den svenska marknaden. Med allt det här på plats har vi stark tilltro till att vi är redo för en framtida tillväxt tillsammans med våra kunder och partners här i Sverige. Följ oss på den här resan!”.

Vi har pratat mycket om vårt kommande cirkulära loop-tyg. Syftet med projektet är att skapa ett “nytt” återvunnet tygfiber från de arbetskläder som samlas in från Touchpoints kunder. Det återvinns genom processen hos Rester, vilken vår partner Klopman/TDV och deras partners spinner till garn och slutligen blir tyget till. För tydlighetens skull ska det nämnas att, på grund av höga kvalitetskrav, är tyget inte till 100% gjort av återvunnet fiber, utan proportionen av återvunna fiber är optimerad på ett sätt så att kvaliteten på det färdiga tyget blir hög. Våra största mål i år är att lansera tyget och att göra de första arbetskläderna av det. Vi har redan kommit på vad det framtida tyget ska heta men det får vara vår hemlighet ett litet tag till :-)

Ett annat intressant tema för i år är den hållbara utvecklingen av arbetskläder och utvecklandet av vår koldioxidneutrala kollektion. Gällande den kollektionen har vi tagit lite av en time out på grund av, som alltid, att vi strävar efter att producera arbetskläder enbart för de behov som finns och vi vill erbjuda våra kunder så korrekt och transparent information som möjligt. Vi kommer att informera om status för projektet allt eftersom året fortskrider. Vi ser holistiskt på arbetskläder och vår verksamhet och du kan läsa mer om vår nuvarande situation och framstegen kring våra ansvarsmål i vår ansvarsrapport för året -22, som kommer att publiceras under våren.

Vi vill också påminna våra läsare om EU kravet på separat insamling och återvinning av textilier som börjar gälla i år. Det omfattar återvinning av uttjänta textilier (flexibel skyldighet började gälla företag sommaren 2022). Den primära sluthanteringen av textilier ska inte vara förbränning, vilket har varit det vanligaste ödet för textilavfall fram till nu. Vi på Touchpoint har sedan starten 2021 åtagit oss återvinning av alla textilier som vi har levererat till våra kunder. Det gör vi i den textila processanläggningen Rester som vi har etablerat. Genom Rester får vi det värdefulla råmaterialet in i cirkulation igen.