‹   Nyheter

Vårt stöd för den finska sjukhusclownsorganisationen

4.11.2022

Den finska sjukhuskclownsorganisationen Sairaalaklovnit ry är en välgörenhetsorganisation, där utbildade clownläkare besöker barnavdelningar för att underhålla och muntra upp de små patienterna och deras familjer. Sjukhusclownerna hjälper barnen att glömma sin sjukdom för en stund och istället bli glada, lockas till skratt och att busa omkring under sin sjukhusvistelse.

Vi på Touchpoint stöttar clownerna för andra året i rad. Samarbetet inleddes förra året då vi gjorde team-hoodies till clownerna. I år var det dags, med hjälp av våra partners, för clownrockarna att modifieras för att passa sitt syfte. Läkarrockarna kom från vår egen sjukvårdskollektion och med några justeringar, fick de gamla clownrockarna nytt liv för att göra sitt viktiga jobb. I framtiden ska vi se till så att clownerna blir rejält uppklädda.  

Under hösten fick vi några överraskningsbesökare till Lauttasaari, när några rödnäsor kom till vårt kontor och intervjuade vårt team. Kolla in videon för att se hur intervjun gick! Tyvärr, för våra icke finsktalande läsare, är videon enbart på finska.

https://sairaalaklovnit.fi/en/