‹   Ajankohtaista

Airpro otti käyttöön uuden työvaatemallistonsa

31.10.2023

Touchpoint suunnitteli ja toteutti pitkäaikaiselle yhteistyökumppanilleen Airprolle asiakaspalvelutehtävissä toimiville työntekijöille uuden työvaatemalliston. Helsinki-Vantaalla turvatarkastus- ja matkustajapalveluissa työskentelevät esihenkilöt, työnjohto ja kouluttajat ovat saaneet kesällä 2023 ensimmäisinä käyttöönsä nämä uudet työvaatteet.

Viime vuosien maailman muutosten takia, useamman vuoden kestänyt työvaatteiden suunnitteluprojekti saatiin hyvässä yhteistyössä työstettyä käyttäjäystävälliseksi. Mallistossa käytetään laadukkaita materiaaleja ja klassisen ajattomia yksityiskohtia, joiden ansiosta tuotteiden käyttöikä saadaan mahdollisimman pitkäksi.

 Projektin edetessä järjestettiin työvaatteista myös tärkeä koekäyttö, jonka yhteydessä loppukäyttäjien ideat ja mielipiteet otettiin huomioon.

-Joni Mäenpää/ Sales Director Touchpoint

On tärkeää, että työvaateprojekteissa osallistetaan loppukäyttäjiä jo hyvissä ajoin. Uusien työvaatteiden koekäytön yhteydessä saadaan yleensä tärkeitä tietoja työvaatteen käyttäjien päivittäisistä haasteista ja onnistumisista. Touchpointin työvaatekyselyihin saadaan lisäksi liitettyä,vaikka lyhyt fiiliskysely työpäivästä, jolloin asiakkaamme saavat lisää tärkeätä tietoa kentältä.”

KLASSISET RATKAISUT KANNATTAVAT, TRENDEJÄ TULEE JA MENEE
Uuden työvaatemalliston tärkein ominaisuus on sen ajattomuus. Yksinkertaisen tyylikäs mallisto soveltuu hienosti lentoasemiemme kansainväliseen ympäristöön ja se on suunniteltu kaikkia Airprolaisia kuunnellen.
VASTUULLISUUS MATKASSA MUKANA
Olemme päässeet osaksi kiertotalouden uusimpia innovaatioita uusiokäyttämällä tai kierrättämällä käytöstä poistetut työvaatteemme. Loppuun kuluneet vaatteet ja osan lentokonekuormauksessa käytetyistä poistovaatteista kierrätämme uudeksi tekstiilikuiduksi Resterissä, Pohjois-Euroopan ensimmäisessä poistotekstiiliä laajamittaisesti kierrätyskuiduksi jalostavassa kiertotalouslaitoksessa. Vastuullisuuden osatekijöinä mallistossa kierrätyksen lisäksi ovat esimerkiksi materiaalin korkea laatu, oikean kokoinen työasu sekä työvaatteiden säännöllinen huolto ja pesu.
Mitä kauemmin tekstiili säilyy käytettävänä ja kierrossa, sitä vähemmän siitä syntyy päästöjä. Olemme ylpeitä työasujemme vastuullisuudesta ja korkeasta laadusta, joka on tyystin päinvastainen maailmassa vellovalle kertakäyttöiselle vaateteollisuudelle.

Voit lukea lisää Airpron uutisesta heidän nettisivuiltaan

Airpron työvaateprojektissa panostettiin myös vaatteiden oikean koon löytämiseen, sillä oikea vaatekoko tuo vaatteelle lisää käyttövuosia. Oikean koon valinnoissa apuna on käytetty kuvallisia ohjeistuksia, työvaateverkkokaupan koonvalintatyökalua ja Airpron vaatevaraston rautaisia ammattilaisia.