Vastuullisuus
Touchpointilla

Touchpointilla vastuullisuus on tekoja kestävän kehityksen saavuttamiseksi. Toiminnassamme otamme ympäristövastuuta pyrkimyksillämme resurssitehokkuuteen kiertotalouden keinoin, huomioiden myös ihmisoikeudet ja taloudellisen vastuumme.
"Uskomme, että vastuullisuus ja toimet kestävän kehityksen eteen ovat laajamittaista jatkuvaa kehitystä, jossa toisaalta pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys mutta toisaalta on kokoajan analysoitava ja tutkittava päätöksiä ja tekemistä suuremmasta ja holistisesta vinkkelistä."
— Noora Salonoja/Toimitusjohtaja Touchpoint Oy

Tuotteemme

Tavoitteenamme on tulevaisuudessa tuottaa vähäpäästöisiä ja hiilineutraaleja työvaatteita

Mallistomme ja palvelumme kehitystyötä tehdään jatkuvasti, sillä asiakkaidemme tarpeet vaihtuvat, työvaatestandardit päivittyvät ja markkinalle tulee uusia ympäristöystävällisempiä materiaaleja ja ratkaisuja. Haluamme olla edelläkävijöinä tuomassa uusia innovaatioita asiakkaidemme tarpeisiin.

Lisäksi kunnianhimoinen alamme kehitystä tukeva tavoitteemme on, että julkisissa tarjouskilpailuissa on lähitulevaisuudessa nähtävillä enemmän vaatimuksia ympäristöystävällisiin materiaaleihin ja kiertotalouteen liittyen.

Materiaaliratkaisumme

Tavoitteenamme on luoda kysyntää ympäristöystävällisemmille materiaaleille

Tekstiilikuidun tuotanto tuottaa karkeasti 35 % vaatteen kokonaiselinkaaren päästöistä, joten kuidun valinnalla on merkitystä. Materiaaleissamme käyttämämme kuitujakauma keskittyy yli 90 % kahteen kuituun: Polyesteriin ja puuvillaan. Näille kahdelle työvaatteissa hyväksi havaitussa kuidulle löytyy nykyään paljon ekologisempia ratkaisuja, joita asiakkaillemme tarjoamme.

Kierrätetty polyesteri

Polyesteri on öljypohjainen synteettinen kuitu, joka jalostetaan raakaöljystä. Suosimme aina kierrätettyä polyesteriä neitseellisen polyesterin sijaan, jotta säästäisimme päästöjä ja edistäisimme kiertotaloutta.

Kierrätetty Puuvilla

Kierrätettyä puuvillaa tehdään jo kankaaksi valmistetusta ylijäämäpuuvillasta tai käytöstä poistuneesta puuvillavaatteesta uudelleen kuiduttamalla.

Selluloosamuuntokuidut

Selluloosamuuntokuiduiksi kutsutaan tekokuituja, joiden raaka-aineena toimii selluloosa. Tällaiset tekstiilikuidut ovat tulevaisuudessa hyvä vaihtoehto puuvillan rinnalle tai jopa sen korvaajaksi tekstiileissä. Yhteistyökumppanimme Spinnova on yksi maailman edelläkävijöitä ympäristöystävällisen selluloosamuuntokuidun tuottajana.

Työvaatetuotantomme

Tavoitteena tuotannon vastuullisuuden jatkuva kehittäminen

Luotettavat tuotantokumppanit ja läpinäkyvyys tuotantoketjuihimme on ensiarvoisen tärkeää toiminnassamme. Emme omista tuotantolaitoksiamme itse, vaan teemme yhteistyötä tarkasti valikoitujen tahojen kanssa ja tavoite on aina pitkäkestoinen kumppanuus ja tiivis yhteistyö.

Yli 65 % tuotannostamme vuonna 2021 tehtiin lähituotantona Baltian alueella, missä suurin yksittäinen tuotantomaa on Viro. Tämän vuoksi noin 79 % tuotantojemme kuljetuksistamme tapahtui maateitse. Vuonna 2021 aloitamme lähituotantojemme leikkuujätteen kierrättämisen poistotekstiilien jalostuslaitostytäryhtiömme kautta.

Kiertotalousratkaisumme

Tavoitteena entistä vastuullisempi työvaatepalvelu

Vuodesta 2021 alkaen olemme sitoutuneet kierrättämään kaiken asiakkaillemme toimittamamme tekstiilin vastuullisesti. Vastaanotamme asiakkailtamme kilomäärällisesti vastaavan määrän tekstiiliä jatkojalostukseen jokaista uutta toimitettua mallistoa kohden. Sitoumuksen mukaisesti asiakkaidemme tekstiilit eivät päädy savuksi ilmakehäämme, vaan tekstiili tulee käyttöikänsä päässä uudeksi raaka-aineeksi.

Touchpointin vastuullisuustekojen aikajana

Vastuullisuusraportti 2020

2017

Mahdollistimme työvaatemallistojen suljetun kierron poistotekstiilistä komposiittikalusteeksi

2018

Aloitimme yhteistyön Spinnovan kanssa

Hesburgerin ensimmäinen 100 % ekologinen mallisto lanseerattiin

Hella Food -yhteistyö alkoi

2019

Tehostimme logistiikkaamme yhdistämällä varastotoimintoja

Järjestimme ensimmäiset sidosryhmien aamupalatilaisuudet

2020

Touchpoint ja Domino Workwear yhdistyivät

Touchpoint teki investointipäätöksen ja perusti Rester Oy:n kumppaneidensa kanssa

Tapio -essu lanseerattiin Gastro-messuilla

2021

Lupaamme kierrättää kaiken tuottamamme tekstiilin vastuullisesti

Tytäryhtiömme Rester aloittaa toimintansa Pohjoismaiden ensimmäisenä tekstiilien kiertotalouslaitoksena

Kehitämme vastuullisuus- ja materiaalistrategiaa, ja asetamme tavoitteemme vuosille 2021–2025