‹   Ajankohtaista

Taitaja 2023: Taitojen, innovaation ja tulevaisuuden juhla

15.5.2023

Taitaja 2023-tapahtuma keräsi viime viikolla yhteen lahjakkaita nuoria ammattilaisia eri ammattialoilta kilpailemaan, inspiroimaan ja juhlimaan omaa osaamistaan. Taitaja 2023 oli todellinen taitojen, innovaation ja työelämän tulevaisuuden juhla. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili noin 370 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 47 lajissa, joista viisi oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Tapahtumassa korostui kestävä kehitys, työturvallisuus ja yrittäjyys, jotka ovat teemoja, jotka tulee näkyä kaikissa Taitaja-lajeissa. Kestävän kehityksen Taitaja-palkinto myönnettiin tänä vuonna asiakaspalvelu ja myynti -lajille, ja olemme Touchpointilla ylpeitä siitä, että saamme tukea tätä tärkeää palkintoa.

Taitajien Taitaja 2023 valitttiin valittiin putkiasennuksen kultamitalisti, Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa opiskeleva Viljami Turve. Valinta tehdään vuosittain kultamitalistien kesken ja voittajaksi valikoituu se, joka on kilpailun aikana osoittanut olevansa ylpeä omasta osaamisestaan ja ammatistaan. Valittu henkilö toimii myös Taitaja-kilpailujen ja ammatillisen koulutuksen edustajana seuraavan vuoden Taitaja-kilpailuihin saakka. Perinteen mukaan Taitajien Taitaja palkitaan autolla ja Ville Turve saa vuodeksi käyttöönsä täyssähköisen C40-mallin Volvon.

Taitaja 2023-tapahtuma tarjosi nuorille ammattilaisille ainutlaatuisen tilaisuuden näyttää taitonsa, innostua ja luoda visioita tulevaisuudesta. Tapahtuma oli täynnä intoa, taitoa ja ammattitaitoa, ja se toi yhteen nuoret osaajat, oppilaitokset ja alan asiantuntijat. Vielä kerran onnittelut kaikille voittajille ja kaikille, jotka tekivät Taitaja 2023-tapahtumasta unohtumattoman kokemuksen. Nuorten ammattilaisten taito, intohimo ja luovuus loistivat kirkkaasti, ja he ovat tulevaisuuden menestyjiä ammattialoillaan!

Taitaja 2023 lukuina:

• 50 lajia ja näytöslajia

• 378 kilpailijaa ja 20 kansainvälistä kilpailijaa

• 400 yritys- ja organisaatiokumppania

• 1700 opiskelijaa mukana järjestelyissä

• 85 000 tapahtumavierasta.

Kestävän kehityksen palkinto sekä lajivastaavat Riitta Hartikka & Minna Järvinen