‹   Ajankohtaista

Touchpoint of View: Katse tulevaan

19.1.2023

Vuotta 2023 on nyt eletty hetken verran ja jo tässä vaiheessa voimme sanoa, että on jälleen mielenkiintoinen ja vauhdikas vuosi tulossa. Meillä on jo kaksi uutta tiimiläistä Touchpointissa. Nina Lindholm aloitti meillä joulukuussa myynnin tukena. Ninalla on pitkä kokemus työvaatealalta mm. Leijona Group, Hejco, Leonardo Fashion sekä Newtop Oy. Ninan lisäksi tiimiin liittyi nyt tammikuussa aloittanut Essi Toivari, joka työskentelee yrityksessämme malliompelijana. Molemmat tuoreet Touchpointilaiset ovat kaivattuja lisävahvistuksia kasvun polulla.

Tälle vuodelle odotamme mielenkiintoisia uusia avauksia Ruotsista. Viime vuonna sekä me, että Rester olemme saaneet toimintamme hyvin käyntiin naapurimaassa ja joulutauon jälkeen pääsimmekin heti jatkamaan tuota työtä. Ruotsin maajohtajallamme Marko Ruotsalaisella on positiiviset fiilikset tulevasta vuodesta: “Vauhdikkaan alun jälkeen Ruotsissa Touchpointin kanssa 2022, olemme saaneet paljon positiivista palautetta ja kiinnostusta asiakkailtamme, yhteistyökumppaneilta sekä potentiaalisilta asiakkailta. Tämä luo paljon optimismia yrityksemme toiminnalle Ruotsissa. Viime vuonna mm. perustimme ruotsalaisen yrityksemme “Touchpoint Workwear AB”, teimme ruotsinkieliset kotisivut, Ab:lle oman LinkedIn tilin ja vahvistimme asiakaspalvelutiimiämme Ruotsin markkinoille, joten paljon on tapahtunut. Kaikki tämä luo vahvaa uskoa, että olemme valmiita kasvun polulle täällä Ruotsissa yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa. Liity mukaan matkallemme!”.

Olemme puhuneet paljon tulevasta suljetun kierron kankaastamme. Projektin tarkoituksena on saada Touchpointin asiakkailta kerätyistä työvaatteista Resterin kierrätysprosessissa “uutta” kierrätettyä tekstiilikuitua, jonka yhteistyökumppanimme Klopman/TDV kumppaneidensa kanssa kehrää langaksi ja lopulta valmistaa kangasta. Selvyyden vuoksi mainittakoon, että korkeiden laatuvaatimusten vuoksi kangas ei ole 100%:sti valmistettu kierrätetyistä kuiduista, vaan kierrätetyn kuidun osuus on optimoitu niin, että valmiin kankaan laatu säilyy korkeana. Tämän vuoden isoimpia tavoitteitamme on lanseerata tämä kangas sekä valmistaa siitä ensimmäiset työvaatteet. Olemmekin jo keksineet tulevalle kankaalle nimen, mutta pidetään sitä vielä hetken verran salassa! ;)  

Toinen mielenkiintoinen teema tälle vuodelle on työvaatteiden vastuullinen kehitys sekä hiilineutraalin malliston kehittäminen. Hiilineutraalin malliston osalta olemme ottaneet hiukan happea, sillä kuten aina pyrimme tuottamaan työvaatteita vain tarpeeseen, ja toisaalta haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman tarkkaa ja läpinäkyvää tietoa. Infoammekin projektin statuksesta vuoden edetessä! Tarkastelemme työvaatteiden sekä liiketoimintamme vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti, ja tämän hetken tilanteestamme ja vastuullisuustavoitteidemme etenemisestä voit lukea lisää keväällä julkaistavasta vuoden –22 vastuullisuusraportistamme.  

Haluamme myös muistuttaa lukijoita tänä vuonna käynnistyneestä EU:n tekstiilien erilliskeräys- ja kierrätysvelvoitteesta, joka koskee käytöstä poistuneiden tekstiilien kierrättämistä (velvoite on koskenut joustavasti yrityksiä jo kesästä 2022 lähtien). Erilliskeräyksessä tekstiilien ensisijainen loppukäsittely ei tule olla poltto niin kuin tähän asti poistotekstiilien kohtalo on yleensä ollut. Me Touchpointilla olemme jo vuoden 2021 alusta saakka sitoutuneet kierrättämään kaiken asiakkaillemme toimittamamme tekstiilin vastuullisesti perustamassamme tekstiilien jatkojalostulaitoksessa Resterissä. Resterin avulla saamme arvokkaan raaka-aineen uudelleen kiertoon.