Rester

Tavoitteenamme on osaltamme ratkaista tekstiiliteollisuuden jäteongelmaa. Ja koska valmista ratkaisua tekstiilijätteen kierrätykselle ei löytynyt, käärimme hihat ja perustimme oman poistotekstiilien jalostuslaitoksen.
Tuotamme vaatteita tarpeeseen ja huolehdimme niistä vastuullisesti käyttöikänsä lopussa
Planeettamme hukkuu jätteeseen. Pelkästään Skandinaviassa syntyy vuosittain yli 350 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä, josta suurin osa päätyy poltettavaksi.
Tekstiiliteollisuuden siirtyminen lineaarisesta mallista kiertotalouteen on välttämätöntä, sillä neitseellisillä materiaaleilla tekstiiliteollisuuden nykyistä rakennetta ei pystytä ylläpitämään.
"Paimion jalostuslaitos aloittaa tekstiilien kiertotalouden uuden aikakauden Suomessa ja samalla se käynnistää muutoksen myös Pohjoismaissa."
Me emme halua olla osa tekstiilijäteongelmaa ja siksi tarjoamme asiakkaillemme vastuullisia ratkaisuja poistotekstiileistä huolehtimiseen. Vuonna 2021 rakensimme Paimioon poistotekstiilien kiertotalouslaitoksen, jossa keskistytään uuden raaka-aineen tuottamiseen.

Touchpointin ja useamman muun tekstiilialalla vaikuttavan sekä tekstiilien kierrätykseen erikoistuneen tahon perustama yhteisyritys Rester Oy on kiertotalousyritys, jonka tavoitteena on rakentaa kaupallisesti toimiva ja kansainvälisesti merkittävä ratkaisu tekstiilien kierrättämiseksi.
Paimion jalostuslaitos aloittaa tekstiilien kiertotalouden uuden aikakauden Suomessa ja samalla se käynnistää muutoksen myös Pohjoismaissa. Laitos pystyy vuosittain käsittelemään 12 000 tonnia poistotekstiiliä, mikä on noin 10 prosenttia Suomen tekstiilijätemäärästä.

Lopputuotteena molemmilta linjastoilta syntyy kierrätyskuitua, josta voi tuottaa teollisuuden eri käyttökohteisiin esimerkiksi lankaa ja kangasta, rakennus- ja laivateollisuuden eristysmateriaaleja, akustiikkalevyjä, komposiitteja, non-woven- ja suodatinmateriaaleja sekä muita teknisiä tekstiilejä, kuten geo-tekstiilejä. Lue lisää Resterin sivuilta tästä.

Take Back -sitoumus

Sitouduimme vuoden 2021 alusta kierrättämään kaiken toimittamamme tekstiilin uudelleen raaka-aineeksi
Vuodesta 2021 alkaen olemme sitoutuneet kierrättämään kaiken asiakkaillemme toimittamamme tekstiilin vastuullisesti sekä raportoimaan kierrätysmääristä vuositasolla.

Jokaista uutta toimitettua mallistoa kohden tulemme vastaanottamaan asiakkailtamme kilomäärällisesti vastaavan määrän tekstiiliä jatkojalostukseen. Asiakkaidemme tekstiilit eivät päädy savuksi ilmakehäämme, vaan käyttöikänsä päähän tulleista poistotekstiileistä jalostetaan sitoumuksemme mukaisesti uutta raaka-ainetta teollisuuden tarpeisiin.